Här hittar du alla frågor du behöver om körkort, registrering, information om vår skola och våra bilar. Om du inte hittar den information du behöver, kontakta oss så hjälper vi dig så snart som möjligt

Genom att besöka www.transportstyrelsen.se väljer du rubriken ”vägtrafik” och sedan vidare till körkort, ta körkort välj behörighet  ”ansökan om körkortstillstånd” Du kommer här att få fylla i en hälsodeklaration samt få komplettera med ett syntest.

B – Personbil och l tt lastbil – Transportstyrelsen

K rkort f r motorcykel – Transportstyrelsen

Syntest görs hos en optiker och kostar i dagsläget runt 200 kronor.

När du har skickat in din ansökan och syntest tar det olika lång tid innan du får ditt körkortstillstånd. Ofta tar det ca 1-2 veckor, men i vissa fall behöver Transportstyrelsen utföra speciella utredningar och då tar det betydligt längre tid.  

Att ansöka om ett körkortstillstånd kostar ingenting

För att få lov att köra privat ska både handledare och elev först och främst gå på en introduktionsutbildning/handledarkurs och därefter ansöka om ett handledarskap. Denna ansökan görs på www.transportstyrelsen.se under rubriken körkort och sedan vidare till ”handledare”.

E-tjänster inom vägtrafik – Transportstyrelsen

Transportstyrelsen tar inte ut någon avgift för din ansöka om att bli handledare.

Tag kontakt med oss via e-post, telefon eller besök oss under våra öppettider.

Tag kontakt med oss  via e-post, telefon eller besöka oss under våra öppettider.

Tag kontakt med oss  via e-post, telefon eller besöka oss under våra öppettider. Efter första körlektionen kommer läraren att göra en utvärdering på din körning, och stämma av vart i din körning du befinner dig i dagsläget och göra en plan för hur ni kan gå vidare.

Vårt schema i dagsläget är planerat kring våra öppettider och förändringar kan komma att ske.

Har du speciella önskemål så kontakta oss! För att köra sena eftermiddagar/kvällar och helger uppmanar vi er att vara ute i god tid, eftersom detta är väldigt efterfrågade tider.

Ja, det går bra och det kan vara till exempel din privata handledare eller en familjemedlem om det känns tryggt.

Du ska ha uppfyllt en del moment innan den bokas då du kommer att sitta själv i bilen under halkan, och måste därför kunna manövrera bilen själv, så när läraren ger dig klartecken är det dags!

Om du avbokar försent kommer du att bli debiterad för lektionens/kursens värde.

Se avbokningsregler nr.16

Om du blir akut sjuk ska ett sjukintyg från läkare/vårdcentral uppvisas inom senast en vecka från det faktiska datumet du var sjuk och därmed undviker du att bli debiterad för lektionen. 

Riskutbildningar är obligatoriska moment som du som körkortstagare måste genomföra för att kunna slutföra din utbildning. 

Riskutbildningarna är giltiga i 5 år från genomfört datum, och genom att kontakta transportstyrelsen på 0771-81 81 81 kan du få giltighetstiden för båda utbildningarna bekräftade om du är osäker. 

Statliga avgifter till trafikverket tillkommer för både teoriprovet samt körprovet. Observera att förändringar på avgifterna kan ske och då hänvisar vi er till www.trafikverket.se.

Teoriprov B, A, BE (325 🙂 efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften (400:-).

Körprov personbil (800 🙂 efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften (1040:-).

Körprov Mc (1650:-) efter klockan 18.00 på vardagar och på helger är avgiften (2145:-).

Ta kontakt med oss så kan vi undersöka möjligheterna.

Först och främst bör du kolla upp hur länge ditt körkort är giltigt att köra med i Sverige. När kortet inte är giltigt längre så ska du ansöka om körkortstillstånd samt genomföra båda riskutbildningarna. Därefter kan du bokas in på teoriprov samt körprov på trafikverket.

Mer information om utländska körkort hittar du på www.transportstyrelsen.se

Ha utländskt körkort i Sverige – Transportstyrelsen

Dina personuppgifter Dessa är de du lämnat till oss och valt att uppge. Dina personuppgifter skyddas av GDPR. Vi kommer aldrig föra dina personuppgifter vidare till tredje part. Var noga med att alltid ha informera oss om du byter adress, telefonnummer och e-post för vår kontakt med er.

Aktuella priser hittar du på vår webbplats och anges inklusive moms. 

Västra hamnens trafikskola förbehåller sig rätten att lägg på att en dröjsmålsavgift på 50 kr för körlektioner som inte betalas i tid. Alla lektioner/kurser skall förskottsbetalas och således vara betalad senast samma dag innan körningen utförs. Eleven bär huvudansvar att kunna betala lektionerna/paketet vid de kör tillfället de allra senast måste vara betalda. 

Vid fakturering skickas denna till den adress, som kunden uppgett vid inskrivningen. Det är upp till kunden, att informera om förändrade adressuppgifter. Avgifter som tillkommer pga. felaktiga adressuppgifter debiteras kunden, Västra hamnens trafikskola tar inte ansvar för avgifter som kan tillkomma vid påminnelse eller inkassokrav om kunden ej uppgett rätt adress eller uppdaterat oss med rätt uppgifter. Betalningsvillkor är 10 dagar.

Avbokning och återbud kan lämnas via telefon eller i person på plats, avboka senast 12:00 helgfri vardag innan din bokade körlektion. Halkkörning skall avbokas 5 hela vardagar innan kl. 12:00. Om du blivit akut sjuk debiteras din bokning/beställning, men krediteras vid uppvisande av läkarintyg inom 1 vecka. Vid återbetalning av paket har trafikskolan rätt att ta ut en administrationskostnad om tio procent av kursavgiften. Vid sjukdom så skall en sjukanmälan upprättas, man har sedan om man kan en vecka på sig från sjukdomsdagen på sig att uppvisa ett läkarintyg/sjukintyg från läkare/arbetsgivare/skola. Kan intyg visas blir du som elev inte debiteringsskyldig för lektionen som missats pga. sjukdom.